2015. szeptember 5., szombat

Világok harca (2005)

★★★★★★★☆☆☆

Spoiler-es értékelés

Egész jó kis film volt ez, eltekintve néhány apróságtól.
A főhősünk pont ugyanannyira csinált a nadrágjába, mint ahogy bármelyikünk tenné egy ilyen helyzetben, és Cruise nagyon ügyesen hozta a karaktert. Nem akart hősködni, nem akarta megmenteni a világot, egyszerűen csak túl akarta élni a gyerekeivel együtt, menekült és bujkált. Ettől egész szimpi apuka lett (bár a gyerekei nem igazán voltak oda érte, még a kislány is mindig csak a bátyó karjaiban keresett menedéket…), a sok „hős” mellett jó volt látni egy ilyen életszerű reakciót végre.
A főszereplőkből nagyjából annyit kapunk, mint az idegenekből, többé-kevésbé el is találták az egyensúlyt. A tripodokra nem volt panaszom, kellőképpen rémisztőek voltak, és a cigi (na jó, CGI) is rendben volt, de azzal a vérspricceléssel nem tudtam mit kezdeni. Minek csinálták?
Az furcsa volt, hogy Harlan miért csak kettőjüket menekítette be a pincébe, mikor sok százan rohantak arra és hogy a végén anyuciék környékén minden rendben volt, éltek és virultak küzdelmek nélkül. Oké, hogy terhes és ne tegyük ki izgalmaknak, de aki egy 10 éves lányt folyton emelget ekkora hassal, azt igazán be lehetett volna picit piszkolni, mert ezek szerint bírja a gyűrődést. Egyébként kíváncsi lennék rá, hogy Rachel mennyi időt töltött a földön a saját lábán álldogálva, mert apuci folyton ölben cipelte (ja, végül is így biztosított volt, hogy nem szakad el tőle, ezt a módszert alkalmazhatta volna Robbie-n is, talán akkor nem tudott volna lelépni tőlük…).
Az idegenek „múúúúúú”-zása pedig pont olyan, mint a Falling Skies-ban a mech-ek hangja, lehet, hogy a következő alien invázió során be kellene vetni a teheneket, hátha sikerül egyezségre jutni az idegenekkel, mert úgy tűnik, még a tehénkéknek is több eszük van, mint nekünk embereknek, akik nem tudtak rájönni évezredek alatt sem, hogy valami van a föld alatt, aminek nem kéne ott lennie…
A film végén nem értettem az összefüggést, hogy attól még, hogy az egyiket felrobbantotta apuci, mi baja lett a többinek, mitől dőlt ki mindegyik (ha a gránátok következménye volt a belső megzavarodás, akkor ez nem lett megmagyarázva rendesen).

Filmnézés ideje: 2015. július 26.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése