2015. szeptember 19., szombat

Az 50 első randi (2004)

★★★★★★★★★★

Kezdetnek tekintsünk el attól a ténytől, hogy Lucy betegsége mennyire is borzasztó lenne a való életben, ne akarjunk mélyenszántó bölcsességeket belelátni a történetbe, egyszerűen csak élvezzük a filmet. Na, ha ez megvan, akkor kapunk egy nagyon jó kis vígjátékot.

Henry-t úgy ismerjük meg, mint egy csélcsap lókötő, aki a szigetre érkező hölgyeknek ad még egy felejthetetlen élményt és utána eltűnik az életükből, amikor azonban feltűnik a helybéli Lucy, akkor egy új kihívással kell szembenéznie: őt is meg kell hódítania minden nap, mert Lucy másnapra elfelejti az előző nap eseményeit. Már akkor is láthattuk Henry irigylésre méltó fantáziáját, amikor a nyaralni vágyó hölgyeknek mesélt be mindenfélét, de ezúttal igazán kitesz magáért és színesebbnél színesebb ötletekkel áll elő, mert soha nem tudhatja, hogy aznap éppen milyen kedvében találja a gofri-építész Lucy-t. És ő kitart mellette, napról napra meghódítja, kitalálja a videómontázst, hogy könnyebb legyen a lánynak "emlékeznie", és egyre jobban beleszeret. Imádtam, ahogy az apuka kérésének eleget téve nem kereste a továbbiakban Lucy-t a Hukilau-ban, hanem útszéli "banditát" játszva állította meg és próbálta elcsábítani. Profin kijátszotta apucit, akinek bejött ez az elszántság és végül megkedvelte Henry-t.
Lucy és Henry annyira jól összeillenek és olyan hihetetlenül lazán játszanak, hogy el is felejtem, hogy ez csak egy kitalált történet, teljesen beleéltem magam az eseményekbe és hagytam magam sodródni az árral. Tökéletesen van felépítve a film, remek poénokkal van megtűzdelve, amit a színészek nagyon hatásosan és természetesen adnak elő, de ahol kell, ott kellőképpen komolyak tudnak lenni.

A mellékszereplők is megérnek egy misét. Henry rozmárja és pingvinje külön megérdemli, hogy kiemeljem, hatalmas arcok és imádom, hogy ilyen kis viccesek, üde színfoltjai a filmnek. Lucy édesapja, Marlin nagyon szimpatikus és szerethető ember, ráadásul nagyon jó színészt találtak a megformálására. A többi mellékszereplő nem teljesen normális, de ez is csak a film értékét növeli, mert nemcsak a főszereplők játéka zseniális, hanem ők is sok pluszt adnak. Lucy tesója, Doug a folyamatos bénázásával, Ula annyira ütődött, hogy azon már csak nevetni lehet, Alexa-ról a mai napig nem tudom eldönteni, hogy akkor most pasi, vagy nő, de ezt a fura karaktert remekül hozta, Sue és Nick nagyon jó kis párost alkotnak a Hukilau-ban, én is szívesen lennék a vendégük. "10 másodperces Tom", a doki és Ula gyerkőcei is remekül illettek a filmhez, egyszóval nemcsak Lucy és Henry miatt olyan jó ez a film, hanem szinte az összes szereplő miatt.

Filmnézés ideje: 2015.09.19. (újranézés)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése