2015. szeptember 25., péntek

I. E. 10 000 (2008)

★★★★★★☆☆☆☆
 

Átlagos kis ősemberes film.
Kaptunk egy mesélőt, akinek előadása remekül illik a történethez, ügyesen egészíti ki azt.
A szereplőket nagyon jól eltalálták, és bár a mamutos (illetve óriásmadaras és kardfogú tigrises) jeleneteken látszik, hogy a kihalt állatokat csak a CGI-vel tudták feltámasztani, egész ügyesen elhitették velem, hogy visszautaztam az időben.

A történetvezetéssel annak ellenére nem volt túl sok bajom, hogy csöppet sablonos, vándorlás, törzsek egyesítése, elnyomottak harca a zsarnokoskodók ellen, jók diadala a rosszak fölött, és persze megint egy nő körül bonyolódott a cselekmény, miatta voltak a problémák (pontosabban a pasik miatt, de ez már nézőpont kérdése). Pont annyira volt egyszerű, amennyire egy őskorban játszódó történetnek lennie kell, ezzel nem volt bajom.
Viszont hiába ismerem be, hogy Evolet-nek valóban gyönyörű kék szemei vannak, és csinos kis fruska, azonban ezzel nem lehet magyarázni, hogy ennyire kapós a férfiak körében, és mindenki őt akarja megszerezni magának.

A vándorlás során sok szép tájra jutottunk el (fagyos hegyekben, erdőkben és sivatagban is vezetett az utunk), a helyszínek különbözősége is színesítette a filmet, ami jót tett neki.

Innentől spoiler-es:

A film vége sajnos - jóslatok, babonák és hiedelmek ide vagy oda - a lány feltámasztásával irtózatosan el lett rontva, feleslegesen tették bele ezt a természetfölötti csavart, szerintem idegen volt az egyébként jól felépített történettől.

Ennél többet nem nagyon tudnék a filmről mondani, túlságosan mély nyomot nem hagyott bennem, de különösebb problémáim se voltak vele.

Filmnézés ideje: 2015. szeptember


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése