2015. szeptember 8., kedd

StreetDance 2 (2012)

★★★★★★★☆☆☆

Spoiler-es értékelés

A történettől ennél a táncos filmnél se várjunk túl sokat: megnyerni a csapatok közti versenyt.

Adott egy srác, Ash, aki a versenyen szeretné bizonyítani, hogy ő márpedig profi táncos, ezért újdonsült barátja, Eddie segítségével összeállítanak egy ütőképes csapatot, akik annak ellenére, hogy még csak éppen most verbuválódtak, nagyon is egy hullámhosszon vannak. Hiába, úgy tűnik az utcai táncosok már csak ilyen tehetségesek, bárkivel bárhol képesek együttműködni. És itt jön a csavar, ami elég jót tesz a filmnek: a streetdance-t vegyítik a latin (salsa) tánccal. Így nemcsak egyféle stílust kapunk, hanem Eva személyében a társastánc is színpadra lép, aminek nagyon örülök, hiszen hozzám ez a stílus közelebb áll.

Először csak Ash és Eva gyakorolnak, majd mikor a többiek is beszállnak, akkor Manu (Eva bácsikája) megmutatja az idétlenkedő srácoknak, hogy mi is a lényege a táncnak. Ahogy az agyontetovált lányt elcsábítja a tánccal, azt látni kellett, simán levette a lábáról. (Nehezen tudom elképzelni, hogy az „ugrabugrálással” bárki is el tudna csábítani egy nőt.)

Természetesen megint kapunk egy sablont, hogy a főhőseink a próbák során egymásba habarodnak, de szerintem ezúttal nem nagyon illett össze a két főszereplő. Ash nem túl szimpi és Eva klasszisokkal jobb nála, és hiába táncoltak profin, nem éreztem köztük az összhangot. Amíg Eva-nak jól állt a streetdande is, addig a többi „huligán” kinézetű fiatalról lerítt, hogy nem igazán az ő világuk (bár meg kell hagyni, hogy a végső tánc azért egész jó lett). Nem izzott köztük a levegő, csak Eva temperamentuma mentette meg a helyzetet.

A klisék folytatódnak azzal, hogy a szerelmeseink – nem is olyan meglepő módon – összevesznek, így megdőlni látszik a versenyen való szereplésük. (Valahogy ezt a mozzanatot is sejtettem…) Ennek a mosolyszünetnek én ezúttal örültem, mert a Midnight Caller című számra előadott külön táncuk nagyon jól sikerült, a kedvenc jelenetem. A lány táncában tökéletesen látszott a fájdalom, hogy összetört és a zene is kitűnő választás volt az érzelmek kifejezésére.

Majd a változatosság kedvéért jön a kibékülés és a verseny megnyerése. Szó se róla, a vegyes koreográfia tényleg érdekes és különleges volt (főleg a Popcorn-os egyenruhában salsa-zó „huligánok” miatt XD), így érthető a zsűri döntése.

Filmnézés ideje: 2015. szeptember 8. (újranézés)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése