2015. szeptember 13., vasárnap

Fűrész VI. (2009)

★★★★★★★☆☆☆

Spoiler-es értékelés (ugyan már, lassan nincs is mit lelőnöm...)

Biztos bennem van a hiba, de kezd egy kicsit zavarni a folyamatos visszaemlékezés, ráadásul az eddig látott emlékeket tovább csavarjuk, még újabb és újabb információval toldjuk meg őket, mintha nem lenne új a nap alatt. Valószínűleg, ha nem ilyen maratonban nézném végig a sorozatot, hanem több idő telne el a filmek között, akkor örülnék neki, hogy felfrissítik az emlékezetemet, de így inkább csak feleslegesnek érzem és a játékidő kitöltésének.
Ráadásul kétszer is megkapunk néhány jelenetet, aminél vagy a készítők, vagy a szinkronosok nem igazán figyeltek oda a részletekre, ugyanis Hoffmann az egyik visszajátszásban azt kérdezte Amandától, hogy "Holtbiztos benne?", egyszer pedig azt, hogy "Biztos vagy benne?".

A film elején lévő "párbaj"-nak semmi köze semmihez, csak úgy lóg a levegőben és nem értem, hogy miért vagdosták le magukról a húst. Én simán bedobáltam volna a mérlegbe az összes mozdítható dolgot, ami csak a kezem ügyébe kerül, a bárddal szétvágtam volna az asztalt, bármi mást, minthogy magamat csonkítsam meg.

A fő "játék"-ban ezúttal a Jigsaw-t elutasító egészségbiztosítós főnök próbálta meg az alkalmazottait megmenteni a saját maga által felállított szabály szerint. Ez a játék azonban nem volt túl izgalmas és némelyik próbát még kreatívnak se mondanám. Vagy bennem van a hiba, hogy imádom a szadista megoldásokat, vagy a készítők tényleg kifogytak a jó ötletekből.

Mindeközben Hoffmann nyomozó megpróbálja rákenni a gyilkosságokat az előző részben meghalt Strahm Ügynökre, azonban Erickson és Perez ügynök átlátnak a simliskedésén és sikeresen bogozzák ki a szálakat, gyanújuk beigazolódik, miszerint Hoffmann a tettes. Az már más kérdés, hogy úgy viselkedtek, mint az amatőrök, óvatlanok és figyelmetlenek voltak, ami a vesztüket okozta.

Ennél a résznél már nem izgultam végig a játékot, nem igazán voltam kíváncsi a korábbi eseményekre és a nyomozás se kötött le túlságosan.

A film csattanója lehetett volna, ha Hoffmann nyomozót sikerül elintézni a már Amanda által is jól ismert szájszéttépős szerkezettel, de nem volt ilyen mázlink. Jigsaw indítékára azért kíváncsi lennék, hogy miért akarta így elintézni a pasit.

Filmnézés ideje: 2015. szeptember 13. (újranézés)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése