2015. szeptember 8., kedd

Step Up 3D (2010)

★★★★★★★☆☆☆

Spoiler-es értékelés

Ha táncos filmről beszélünk, akkor nekem a Dirty Dancing, az Életben maradni, a Footloose és a Step Up című filmek jelentik a jó filmet, a mai modern táncok nem állnak olyan közel hozzám és az aláfestő zenék is leginkább arra hasonlítanak, mintha gerjedne a hangszóró.

A film elején Moose simán faképnél hagyja Camille-t (a gyerekkori barátját), akivel éppen csak megérkeztek a városba, majd streetdance-ben  „legyőzi” az egyik helyi banda vagány csávóját, azonban – bár ebben nem vagyok szakértő – számomra egyáltalán nem tűnt ügyesebbnek nála, semmi különlegeset nem produkált ahhoz, hogy a Szamurájok haragját kivívja, illetve Luke (a másik főhős és a rivális banda feje) felfigyeljen rá és befogadja a Kalózok közé.

Két kedvenc jelenetem, mikor a magnók előtt a Fancy Footwork című számra, illetve mikor a vidámparkban a Club Cant Handle Me című számra gyakorolnak. Mindkét szám nagyon tetszik és a „bohóckodások” is jól állnak nekik.
Bár nem igazán hívnám táncnak, amit a robotos srác előad, de mindenesetre nagyon profi  és imádom, ahogy csinálja. :D

A Natalie partiján előadott közös tánc nagyon szép volt, azonban egyáltalán nem életszerű, főleg azért nem, mert a két éppen csak betoppanó srác is tökéletesen tudja a koreográfiát. Oké, hogy táncos film és a vérükben a ritmus, de akkor se tudom elhinni, hogy ez csak úgy jött nekik…

Moose és Camille békülésekor előkerül – teljesen véletlenül – az első táncuk zenéje, melyre tökéletes koreográfiát nyomnak le. Azért meg kell hagyni, csöppet furcsa, hogy „emlékeznek” az akkori táncukra, hiszen régen bizonyára nem voltak kukatetőik, locsolós nénijük, lépcső alján hungaroceles zsákjaik, taxijuk és hasonlók kellékeik, mégis tökéletes csapatmunkának lehettünk tanúi, rögtön egymásra hangolódva tudták a lépéseket.

Miután szétszéledt a banda és Moose újra összeboronálta őket, utána lenyom egy olyan dumát Luke, hogy nem adhatják fel. He? Ő már az előbb feladta, és ha nincs Moose, aki helyre teszi (no meg persze a bandát is odacsődíti), akkor nem lenne kinek szónokolnia, szóval ez furán vette ki magát, főleg az ő szájából. Még ha Moose mondta volna, oké, de Luke inkább hallgasson.

Mivel 3D-s filmről beszélünk, ezért nem csodálkoztam, hogy a látványelemeket folyton erre építették: buborékokat pukkasztgatunk, lufikat eregetünk, krétaport szórunk és vízben tapicskolunk, csakhogy kellőképpen látványos legyen minden. 3D-ben nézve sem adott volna hozzá túl sokat az élvezethez, de 2D-ben nézve egyenesen elhanyagolhatóak voltak ezek a pluszok.

Természetesen a szokásos kliséket beépítették (főhősök egymásba habarodása, összeveszés, kibékülés), és gondolom azzal se mondok újdonságot, hogy a Kalózok nyerését borítékolhattuk már a film elején.
Csak úgy megjegyzem, hogy Natalie magyar hangját szerintem nagyon nem találták el, folyamatosan idegesített.

Filmnézés ideje: 2015. szeptember 7. (újranézés)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése