2015. szeptember 27., vasárnap

Breaking Bad - Totál szívás (2008-2013)


★★★★★★★★★★


Az egyik kedvenc sorozatom.

Ha azt hiszed, hogy egy sorozat csak akkor lehet jó, ha a főszereplők pozitív karakterek, akkor nagyon tévedsz. Tökéletes példa az ellenkezőjére ez a sorozat, ahol sem Walter White, sem Jesse Pinkman nem a jófiúk táborát erősíti (ha erre pár rész alatt nem jöttél rá, akkor ne is folytasd a sorozat nézését), mégis érdekfeszítő, magával ragadó és egyben zseniális alkotásról beszélhetünk.

Míg a negatív karakterek leginkább irritálni szoktak és legszívesebben én lőném le őket, addig ebben a sorozatban valamennyi negatív szereplő annyira karakteres és kidolgozott, hogy bármennyire is utálnom kéne őket, lenyűgöz a gondolkodásuk, a megfontoltságuk, a nyugodtságuk, a hidegvérük és a tetteik. És itt most nemcsak Walter White-ról beszélek, ugyanez igaz Gustavo Fring, Mike Ehrmantraut, Tio Salamanca, vagy akár Saul Goodman karakterére is. Nálam mindannyian beálltak a zseniális gonoszok közé, valamennyi embert tökéletesen eltalálták, mintha rájuk öntötték volna a szerepet.

A történet az 5 évad alatt egyszer se laposodott el, mindig jöttek újabb és újabb fordulatok, vagy szereplők, eredeti és elképesztő ötletek, amivel lendületet adtak az eseményeknek. A sorozat egyes részei mind az évadhoz képest, mind a sorozat egészéhez viszonyítva tökéletesen fel voltak építve, profin bonyolították a cselekményeket és minden apró részlet stimmelt, ami elismerésre méltó.
Ez a sorozat is elérte, hogy rendszeresen vissza-vissza gondoljak a történetre, a szereplőkre, hatással tudott lenni rám, és ez kell ahhoz, hogy imádjak egy sorozatot.

A mellékszereplők sajnos azt kell, hogy mondjam elég idegesítőek voltak, sem Skyler-t, sem Marie-t, sem pedig Walter Jr-t nem tudtam megkedvelni, mindhárman irritálóak tudtak lenni, annak ellenére, hogy pozitív karaktert próbáltak játszani.
Hank bár szimpatikus karakter, nem tudok túllépni azon, hogy DEA ügynök létére milyen amatőr módon végzi a munkáját.

Jellegzetes mondat marad számomra az "I am the one who knocks!", a "Rocks! Minerals!" kérdése és a Heisenberg nevet bárhol megemlítik majd, tudom, hogy kire gondolnak (You're God damn right.).

Sorozatnézés ideje: 2014

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése