2015. szeptember 27., vasárnap

The Walking Dead (2010-től)


★★★★★★★★★☆


Az egyik kedvenc sorozatom (volt kb. 2015-ig...). 

A készítők mindent olyan profin találnak el, hogy folyamatosan izgalomban tartják a nézőt, nem félnek hozzányúlni a főszereplőkhöz se, a történet vezetése és a bonyodalmak életszerűek, egyszerűen csak pozitívan tudok nyilatkozni a sorozatról.

A szereplők nagyon jól össze vannak válogatva, és a legtöbbjükhöz annyira illik a szerep, hogy nem is nagyon tudnám elképzelni hétköznapi ruhában, vagy szokványos munkahelyen. Olyan tökéletes zombis világot építettek fel, hogy teljesen bele tudom magam élni az eseményekbe, melyek hol felpörögnek, hol kicsit belassulnak, de ez a változatosság is csak jót tesz a sorozatnak, mert a kicsit nyugodtabb részeket se nevezném unalmasnak, akkor is kellőképpen izgulhatunk a szereplőkért. Fordulatokban is bővelkedik a sorozat, de ezek a meglepő és váratlan események remekül el vannak találva, nem idegesítőek, hanem jó értelemben véve pofára ejtősek.

A zombik kinézete kellőképpen gusztustalan és visszataszító, de szerencsére a lassú, sétálós fajtából vannak, nem pedig a rohangálósból, így a gyilkolászásuk könnyebb és látványosabb is. Mert ugyebár egy gyors zombit nehezen tudnánk például késekkel, kardokkal és egyéb olyan eszközökkel meggyepálni, ami testközelbe engedi őket.

Nagyon hosszan sorolhatnám az egyes karakterekkel kapcsolatos érzéseimet, véleményemet, vagy az emlékezetes jeleneteket, melyekkel tele van a sorozat, ugyanis azt is sikerült elérni a készítőknek, hogy folyamatosan agyaljak a szereplőkön, a történteken, és folyamatosan visszaemlékezzek az eseményekre.

De azért dióhéjban pár szó spoiler-esen:

Kedvenc szereplőim:
Daryl, Carol, Michonne, Maggie és
Glenn. Nagyon örülök, hogy mind az öten szerves részei a sorozatnak és remélem, hogy még nagyon sok részen keresztül figyelhetem a küzdelmüket és egyiküket sem kell elvesztenem. 

Daryl, Carol, Michonne, Maggie, Glenn és Rick

Akinek a halála a legjobban fájt:
Hershel és Andrea. Mindketten erős karakterek voltak, és közel álltak hozzám.

Akit a legjobban gyűlöltem:
A kormányzó. Ehhez azt hiszem nem kell túl sok magyarázat. Annyira ellenszenves és szemétláda az a pasi, hogy hálát adtam a készítőknek, amiért egész hamar sikerült eltenni láb alól.

Legdurvább jelenet, ami megragadt bennem:
Mikor a két kislány közül az egyik hagyta, hogy zombi legyen húgából, majd Carol megölte a nagyobbik lányt, hogy az a továbbiakban nem jelentsen veszélyt rájuk.

Legbénább részek, amikre a leginkább emlékszem:
Az egyik mikor Lori meghal, majd a fia a kisbabával simán (sértetlenül) kisétál az épületből. Ezt megtehették volna úgy is, hogy közben vajúdik a nő, hiszen nem 5 perc alatt szülte volna meg a babát, lett volna idő mindenre. Szerintem ez így béna volt, de legalább Lori nem fog a továbbiakban idegesíteni.
A másik, mikor a börtönben szinte kizárólag csak Rick kertészkedik. Mivel nagyon sokan vannak elszállásolva a börtönben, ezért érthetetlen számomra, hogy miért nem segítenek be semmiben, csak tespednek odabent. Látszott, hogy csak azért vannak a sorozatban, mert kellenek az áldozatok a zombik betörésekor.

Jelenleg a megjelent 5 évadot már végignéztem, és türelmetlenül várom a 6. évadot.


Három kis majom "újraértelmezve"

Sorozatnézés ideje: 2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése