2015. szeptember 15., kedd

Végső állomás 2. (2003)

★★★★★★★★★☆

Ez a rész sokkal jobban tetszik, mint az első, továbbgondolták a történetet és az elsőre építve jobban kidolgozták. Az elképzelés, miszerint az első részből megismert emberek - ideiglenes - életben maradása kihatással volt jelen film szereplőinek életére, ügyes húzás.
A halálnemek ütősebbek, és bár még mindig nem állíthatom, hogy átléptünk volna az igazi horror kategóriába, legalább már kaptunk fordulatokat, melyeket jól tálaltak a készítők és megfelelően időzítették őket.

Az első részben a repülőt láttuk lezuhanni, ezúttal a faszállító (remélem félreolvastad :P) kamion balesetét látjuk előre, azonban a kivitelezésbe némi hiba csúszott. Az "előre látott" résznél sokkal több ideig kocsikáztak az autópályán, mire megtörtént a baj, a valóságban ez rögtön az orruk előtt zajlott le, szóval számomra itt sántít a dolog.

A Halál változatlanul előre dolgozik a nevetséges módszereivel, így a meglepetés ereje megint csak hiányzik a filmből, de ezúttal végre az ötletes "kivégzések" kompenzálják ezt, mindegyik nagyon "tetszett".

A hullaházban dolgozó William ismételt felbukkanásának örültem, jó fej az ürge. :D

Filmnézés ideje: 2015. szeptember 14. (újranézés)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése