2015. szeptember 24., csütörtök

Kavarás (2014)

★★★★★★★☆☆☆

A történet teljesen átlagos és sablonos, talán még a "spoiler" jelzőt se kell rátennem, mert annyira nyilvánvalóan kikövetkeztethető, hogy a kezdetben egymásnak unszimpatikus egyedülálló anya és egyedülálló apa az események hatására egyre közelebb kerülnek egymáshoz (és nem utolsó sorban egymás gyerekeihez is), így a végén... Na ugye, hogy te is tudod, hogyan fejeződik be a mondat. ;)

Ez a film csupán azzal a plusszal bír, hogy egy egzotikus nyaralás keretében gabalyodnak egymásba a főszereplőink, így a -kezdeti - sima nagyvárosi bénázás helyett strucclovaglást és túraautós ejtőernyőzést kapunk körítésnek egy rakás afrikai állat társaságában (igen, igen, volt víziló is :D). Emiatt legalább egy kis különlegességben is részem volt, aminek örültem.
A néger énekesek kórusát viszont kár volt erőltetni, mert számomra csak rontott a tiritarka ruhájú és gülüszemű pasi a film élvezhetőségén. A szőke anyuciról már nem is beszélve, az a riszálás és kényeskedős affektálás kikészített, nem igazán tolerálom az effajta viselkedést.

Ettől a két apróságtól eltekintve a két család legalább hétköznapinak mondható, normálisan és érthető módon viselkednek a felmerülő gondok megoldásakor. Nagyon jól bemutatja a film, hogy az apa nélküli fiúk és az anya nélküli lányok milyen problémákkal küzdhetnek a szülő hiánya miatt, továbbá, hogy a szülők is nehéz helyzetbe tudnak kerülni (spoiler: lásd apuci tampont, anyuci pornóújságot vásárol, de nagyon hozzá nem értő módon...). És bár igyekezett könnyedén venni a film ezeket a mindennapos nehézségeket, a téma azért igen is komoly.  

Igazság szerint nem mondanám annyira viccesnek a filmet, de el lehet nevetgélni rajta és egy-két "belsős" poént is megpróbáltak okosan elhelyezni a készítők. Azonban aki nem látta a "Nászok ásza" és "Az 50 első randi" című filmeket, melyekben szintén Drew Barrymore és Adam Sandler a két főszereplő, az nem nagyon fogja érteni "Tíz másodperces Tom" vásárlását, a "Somewhere over the rainbow" eléneklését, vagy az "Én vagyok a nászok ásza!" beszólást. Én értékeltem ezt a visszautalásos megoldást. :P

Mivel a mellékszereplők nem annyira szerethetőek, ráadásul még némelyik csemetét is nehéz volt néha elviselnem, ezért hiába kedvelem a főszereplő párost, a film összességében nem fogott meg túlságosan.

Filmnézés ideje: 2015. szeptember 20. (újranézés)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése