2015. szeptember 5., szombat

Cukorfalat (2005)

★★★★★★★☆☆☆

Spoiler-es értékelés

A film ismertetőjének kritizálásába most inkább nem mennék bele, változatlanul sok baromságot tartalmaz, aminek semmi köze a filmhez. De ezt már megszoktam.
A film nagyon komoly témát feszeget és azt kell hogy mondjam, egész jó színészeket választottak hozzá (attól eltekintve, hogy szerény véleményem szerint Haley se nem szép, se nem vonzó), mivel a pasiból tényleg kinézném a pedofíliát, a csajból meg azt, hogy kissé agyas…
Gondolom mindenki eljátszott már a gondolattal, hogy az ilyen ferde hajlamú emberekkel mit csinálna szíve szerint, hogyan kínozná meg őket (a börtönökben szerintem mindezt meg is csinálják velük, mert ott is külön „elbírálás” alá esnek a fajtalankodók és a nőket megerőszakoló elítéltek), de akkor is durva volt látni, ahogy ez a fiatal lány mindent előre átgondolt, eltervezett és mennyire elszánt volt, semmilyen eszköz használatától nem riadt vissza (legyen az fegyver, sokkoló, kötél, vagy akár szike). Sikerült velem elhitetnie, hogy tényleg kasztrálta a pasit.
Ahogy végül a férfit a halálba üldözte profi munka volt és bár Jeff megérdemelte a sorsát, lehet, hogy Haley-nek se ártana egy ugyanolyan kötél, mert ezzel a beteg elmével ki tudja, hogy mihez fog még kezdeni…
Összességében a film egész jól be tudta mutatni, hogy az emberek (legyenek akár ilyen fiatalok is) mire képesek azokkal szemben, akiről úgy gondolják, hogy bűnhődnie kell.

Filmnézés ideje: 2015. július 25.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése