2015. szeptember 5., szombat

Existenz – Az élet játék (1999)

★★☆☆☆☆☆☆☆☆

Spoiler-es értékelés

Gyerekek, ez de pocsék film volt!
Gusztustalan, értelmetlen katyvasz.
Már az eleje teljesen érthetetlen volt számomra, nem magyarázták el, hogy pontosan mi is az az eXistenZ, csak folyton azt hajtogatták, hogy játék… Mikor megláttam azokat a gusztustalan tumorszerű izéket az ölükben a köldökzsinórral, már akkor elment a kedvem az egész filmtől és ez csak fokozódott a feldolgozóüzemben és a kínai étteremben játszódó jelenetek után. Undorító az egész.
Aztán ott volt még a benzinkutas jelenet, ahol elmondják, hogy a pasinak még nincs beültetése, két perccel később meg megkérdezi a benzinkutas, hogy egy bizonyos játékkal játszott-e már. Még jó, hogy odafigyelt, hogy azért mentek, hogy a pasinak illegális beültetést csináljanak (akinek mellesleg azért nincs még beültetése, mert fél a lebénulástól – de egy mocskos garázsszerűségben mégis bevállalja… No comment).
Soha nem voltam odáig az ilyen elmemanipulálós filmekért, ahol a valóság és a képzelgés összemosódik, főleg, ha még rosszul is csinálják, mint jelen esetben.
Jennifer Jason Leigh soha nem tartozott a kedvenceim közé – mindenkitől elnézést kérek, akik ezzel megsértek, de – olyan „buta feje” van, és ebben a filmben is csak idegesített.
Összességében kár volt megnéznem…

Filmnézés ideje: 2015. augusztus 2.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése