2015. december 1., kedd

Pofázunk és végünk (2014)

★★★★★★☆☆☆☆

A film nem túl érdekesen, vagy izgalmasan indult, kezdetben semmi olyat nem nyújtott, amivel különösebben meg tudott volna fogni, hiszen a cselekményvezetés nem túl kreatív, a szereplők pedig nem igazán szerethetőek, de szerencsére ahogy haladtunk az eseményekkel egyre jobb lett, így végül kiérdemelte a 6 csillagot.

James igazi kemény zsarunak képzeli magát, aki csak azért lenézi Ben-t, mert nem igazán felel meg az elvárásainak. Ez mind szép és jó lenne, támasszon csak nyugodtan követelményeket a húga barátjával szemben, de valahogy ez elég érdekesen veszi ki magát annak fényében, hogy még arra sem volt képes rájönni, hogy mi folyik a nózija előtt. Szóval bármennyire is öntelt, először nem ártana a saját háza táján körülnéznie, illetve más szemszögből nézni a dolgokat, talán úgy eredményesebb lenne.

Ben igazi idegesítő kis mitugrász, nyámnyila kisfiú, aki olyan laza, hogy már majdnem szétesik, a magyar hangja pedig ráerősít a rinyálására, szóval elég nehezen lehet 5 percnél tovább elviselni szegénykét. James-szel ellentétben teljesen máshogy közelíti meg a helyzeteket és máshogy beszél az emberekkel, teljesen más világban él, azonban az ő módszere is hatékonynak tűnik, olyan dolgokra világít rá véletlenül, ami a kemény zsarunak eszébe se jutna. Ettől függetlenül egyáltalán nem való rendőrnek, a folyamatos bénázásával mázli, hogy egy sima hétköznapot túlél.

Angela, Ben barátnője szimpatikus volt, talpraesett, nem ijedt meg sem a saját árnyékától, sem a bűnözőktől, és ez tetszett. Sokkal jobban el tudtam volna képzelni zsarunak, mint a "kisfiút".

Borítékolható volt, hogy James direkt a "mély vízbe" dobja Ben-t, de hogy a szándékos kicseszést is bevette a pakliba, az szemét húzás volt tőle. Oké, hogy ki nem állhatja a srácot, nem tartja méltónak a húgához, de ha egyszer a húga szereti Ben-t, akkor igazán felülemelkedhetett volna saját magán, és normálisan viselkedhetett volna a húga választottjával szemben, hiszen azzal, hogy a srácot cseszteti, azzal a saját húgának is rosszat tesz és fájdalmat okoz. Ha Angela Ben-t választotta, akkor ezt James-nek el kellett volna fogadnia, a lány boldog mellette, és szerintem ez a lényeg.

Innentől spoiler-es:

A kezdeti bénázást követően, miután Ben rájött, hogy James szándékosan baltázott ki vele, a viccelődése a visszájára fordult és a kamu szituációt egy valódi helyzet váltotta fel, nos, nagyjából innentől kezdett beindulni a történet és végre kaptunk egész jó poénokat is.
Ahogy véletlenül vállon lőtt egy pasit, az már mosolyra húzta a szám, azonban mikor kiadta magát Omar-nak, az nagyon tetszett. Mikor az egyik pasi közli vele, hogy "...azt hittem Omar magasabb...", erre Ben lábon lőtte, majd miután a férfi a földre rogyott nagyképűen megkérdezte tőle, hogy "...na és onnan?", az oltári volt.
A film utolsó harmada élvezhető volt, így nem sajnálom, hogy időt áldoztam erre a filmre.

Filmnézés ideje: 2015. november 28.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése