2015. december 13., vasárnap

10 dolog, amit utálok benned (1999)

★★★★★★★★★☆

Bár tinifilmről van szó, a mai napig újra tudom nézni bármikor, amikor könnyed kikapcsolódásra, szórakozásra vágyom.
A szereplőket tök jól eltalálták, a poénok valóban viccesek és a helyükön vannak, a zenék is illenek a filmhez, szóval nagyon egyben van az egész, még annak ellenére is, hogy bár az alapsztori ötletes, azért kellőképpen sablonos és kiszámítható a történet.

Egy pár szót ejtenék néhány szereplőről:
Kat és Bianca apja: Az egyik kedvenc karakterem. A beszólásain és ironikus megjegyzésein mindig jókat tudok vidulni. Egy kicsit maradi módon megpróbálja óvni még a széltől is a lányait, de mindezt mégis modern köntösben és viccesen tálalja és ez tetszik.
Mr. Morgan, az irodalomtanár: Haláli ürge, egy ilyen tanárt szerintem imádnék, ha még suliba járnék. A srácokat a helyükön kezeli, simán kiosztja őket, és mindezt nagyon lazán.
Kat és Patrick: Szerintem nagyon jó kis párost alkotnak, összeillenek, mindkettő kicsit vadóc, de csak kifelé mutatják ezt, ha jobban megismeri őket az ember, akkor rájön, hogy tudnak teljesen "normálisak" is lenni. A piszkálódós stílusuk nekem egyébként bejön.
A többi karakter simán átlagos, lényegében adott két kicsit szerencsétlen srác, az elkényeztetett csitri és annak ribanc barátnője, a suli ügyeletes szépfiúja gyök2 IQ-val és sok pénzzel, de mindegyikük tökéletesen formálja meg a ráosztott szerepet.

Néhány jelenet nagyon megragadt bennem (spoiler-es):
- Patrick és Kat festékdobálós játéka (ezt a film óta ki szeretném próbálni, de nem a durva, beöltözős, fegyveres verziót, mikor a játék után lila foltok tarkítják az ember minden porcikáját, hanem ezt a festékes lufidobálós verziót, ami sokkal jobban tetszik),
- Patrick éneke a focipálya lelátóján, imádom, hogy bohóckodik,
- Kat mentőakciója, hogy Patrick le tudjon lépni a sulis bezárásból, bár hogy mellbedobással sehol nem fog győzni, az részletkérdés,
- Bianca "magánszáma" a bálon, tökösen adta elő a berágott csajszit,
- Kat és Patrick könyvesbolti jelenete, mikor Patrick "A nő misztikuma" című könyvet keresi, Kat pedig meg is találja neki.

Filmnézés ideje: 2015. december 13. (sokadik újranézés)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése