2015. december 7., hétfő

Egy bogár élete (1998)

★★★★★☆☆☆☆☆
(Az 5 csillaggal azt próbálom meg érzékeltetni, hogy ez egy tipikusan gyerekeknek szóló rajzfilm, így felnőtt fejjel nehezen tudom értékelni.)

Vannak olyan rajzfilmek, melyek bár gyerekeknek szólnak, de a felnőttek is remekül tudnak szórakozni rajtuk, mert mondjuk a grafikája komolyabb, mint jelen mesének, esetleg a témaválasztás felnőttesebb, vagy például olyan mondanivalót társítanak hozzá, melyet leginkább csak a felnőttek értenek meg. (Számomra ilyenek a teljesség igénye nélkül: Hős6os, Agymanók, Rontó Ralph, WALL-E, esetleg még a Végre otthon.)
Nos, ez a filmecske számomra egyik kategóriába se tartozik, mert ugyan a látványvilága nagyon szép, de tipikusan a kicsiket célozta meg, és ha jobban belegondolok, akkor az összefogásra, a bátorságra próbálja meg ösztönözni a nézőket, azért olyan nagyon mélyen szántó rejtett tartalmat sem találtam benne.
De mindez nem is baj, elfogadom, hogy nem én voltam a készítők számára a célközönség, ők csak egy kis kellemes kikapcsolódást szerettek volna nyújtani a lurkóknak, így meg is hagyom a részletesebb értékelés lehetőségét azok számára, akiknek szánták. A gyerekeknek.

Filmnézés ideje: 2015. december 6.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése