2015. december 13., vasárnap

Kéjjel-nappal (2010)

★★★★★☆☆☆☆☆

Ez igazán vicces volt. És most ironikus próbáltam lenni, hiszen ez a film mind akciófilmnek, mind vígjátéknak, de még paródiának is nagyon gyenge, a legjobb szó rá talán a röhejes.

Már a film eleji bénázás előrevetítette, hogy mit várhatok ettől az alkotástól, ugyanis gyatra volt mind a "véletlenül" egymásba ütközés, mind az, hogy "nincs hely a repülőgépen", mikor pedig felszáll a nő, szinte kong az ürességtől a repülő. Ahogy a mosdóban nem hall semmit a nő a kinti lövöldözésből, vagy ahogy az első csók elcsattant, azt félelmetesen idétlen jelenet volt. Kicsit sem átlátszó az egész szituáció...

June tipikusan "szőke nősen" viselkedett, buta volt mint a föld, folyamatosan viháncolt, vagy sipákolt, mikor Roy elugatta neki, hogy mit ne csináljon, akkor dafke azt csinálta, mint valami hülye liba, úgyhogy ezúton is köszönöm szépen Roy-nak, hogy ilyen sokszor "kiütötte" a nőt, így többé-kevésbé elviselhető volt a viselkedése.

Az akciójelenetek sem komolyak, sem viccesek nem voltak, inkább idétlenek és hihetetlenek. Mégis kivel akarják elhitetni, hogy egy hulla egyenletesen tudja tartani a gépkocsi sebességét, miközben June a hátsó ülésről tökéletesen tudja kormányozni az autót, ezalatt pedig Roy alig kapaszkodva bohóckodik a kocsik tetején ugrándozva és hasalva? Velem ugyan nem. Sok akciófilmet láttam már, így van némi összehasonlítási alapom, de ebben a filmben az összes jelenet komolytalan, amatőr és nevetséges volt, amit tetézett a szereplők idétlen viselkedése. Fenntartom ezt a véleményemet még akkor is, hogyha paródiaként tekintek a jelenetekre.
Az egyetlen ötletesnek mondható húzás az volt, mikor a film végén June ugyanazzal a csellel hozta ki a kórházból Roy-t, mint amivel a pasi szerelte le többször is a nőt, és természetesen ő is át lett öltöztetve közben...


Valaki elárulná, hogy a filmnek mégis miért ez a címe?

Filmnézés ideje: 2015. december 12.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése