2015. december 20., vasárnap

A minden6ó (2003)

★★★★★★☆☆☆☆

Úgy érzem, hogy Jim Carrey ezúttal enyhén túlfigurázta a karaktert, a mimikája és túlzott gesztikulálása borzasztóan zavaró volt, továbbá a készítők is néhol túlerőltették a viccelődést, szerintem kicsit kevesebb is elég lett volna mindkét fronton.
Morgan Freeman természetesen megint nagyot alakított "Istenként", megfelelő módon hozta be a filmbe a humort, az eleganciát és a nagyságot, az ő karakterével semmi problémám nem volt, ahogy Jennifer Anistonnal se, bár ő ezúttal nem alkotott maradandót.

Egy Bruce típusú embertől nem meglepő módon nem is vártam mást, minthogy a hatalom birtokában is csak folyamatosan saját magával foglalkozzon, képtelenül nagy baromságokat csináljon annak érdekében, hogy sikereket érjen el. Éppen ezért egyáltalán nem is tudta megszerettetni magát velem, az ilyen típusú embereket nem igazán tolerálom, főleg akkor nem, ha ehhez még egy nagy adag önteltség és nagyképűség is társul. Hogy ennek ellenére azért vicces volt-e? Nem igazán. Inkább csak simán irritáló.

Innentől spoiler-es:

Bár fokozatosan megváltozott, miután Grace kitette a szűrét, ennek ellenére még mindig nem túl szimpatikus módon akarta visszaszerezni a nőt, erőszakosan nyomult és változatlanul önző volt, nem értette meg igazán, hogy mit és hogyan kellene csinálnia. Önmagát sztárolta, hogy fogadja vissza, azonban Grace érzéseivel egy csöppet sem foglalkozott.
Végül volt egy-két szimpatikusabb húzása is, a hatalmas grimaszolós és nagyhangú énje egyre inkább a háttérbe szorult, és már majdnem kezdtem megsajnálni. De csak majdnem.

Jut eszembe, szabad akarat? Valahogy egy kis isteni közjátékot véltem felfedezni Grace esetében, hogy visszatalált Bruce-hoz.

Mellesleg a kutya pisilés közbeni keresztülhurcolása a lakáson (sőt, az egész házon), már átment a baromság kategóriába, mint ahogy mondjuk a hold "kötéllel való" közelebb húzása, a paradicsomleves kettéválasztása, vagy a majmos jelenet. 

Amikor Bruce megtudja, hogy Evan kapta meg azt a munkát, amire ő áhítozott, akkor az a bekattanásos jelenet a pofavágásokkal megtűzdelve baromira túlzás volt, és nagyon béna lett, bár az ilyen elcseszett jeleneteket még egy darabig sorolhatnám...

Filmnézés ideje: 2015. december 16. (újranézés)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése