2015. december 28., hétfő

Hatodik érzék (1999)

★★★★★★☆☆☆☆

Szerettem volna több csillagot adni a filmre, de sajnos nem győzött meg annyira, hogy ennél többet kapjon.
Kezdetben nagyon vontatottnak és lassúnak találtam a történetvezetést, a beszélgetések lagymatagok voltak és ezen még a túlságosan eredetinek se mondható alap sztori sem segített annak ellenére, hogy idővel azért beindult a cselekmény.
Örültem, hogy miután már rájöttek, hogy a szellemek mit is szeretnének elérni Cole segítségével, egy kicsit felráztuk a cselekményeket és végre történt valami. Egy kicsit talán hosszú volt a felvezetés, és ez nem tett túl jót a filmnek, de jobb későn, mint soha.

Ettől függetlenül a színészi játék többnyire rendben volt. Malcolm kényelmes tempóját betudom annak, hogy pszichodoki és az ő agyuk máshogy működik, Cole-t valamiért nem igazán tudtam megkedvelni, lehet, hogy a színész kisfiú volt a gond és nem maga a karakter. Cole anyukája, Lynn se fogott meg túlságosan, tudta, hogy valami nem stimmel a fiával, de olyan bután próbált meg rájönni, hogy mi a gond, hogy rossz volt nézni.

Innentől spoiler-es:

Mikor Cole végre elmondta az anyukájának, hogy látja a halottakat, akkor olyan ügyesen sikerült mindezt előadnia, hogy egy szemernyi kétséget sem hagyott a nőben, hogy az kételkedhessen. Jó volt látni, hogy Lynn hisz a fiának, sőt, mindezt el is fogadja és kicsit megkönnyebbül, és ezek után már érti a történteket és a furcsaságokat.

A film legvége - hogy Malcolm valójában meghalt a film eleji lövéstől - nagyon-nagyot ütött, tökéletesen elhelyezett fordulat, ami teljesen meglepetésként ért, és minden apró részletet a helyére illesztett. Ennek fényében visszatekintve a jelenetekre azt kell hogy mondjam, remekül alapozták meg a végkifejletet, jó ötlet volt azzal álcázni a férfi halálát, hogy a feleségével nagyon eltávolodtak egymástól, ezért nem beszélget már vele. Ezzel is a nézőket vágták át, sikeresen...
Azonban mivel ezt a csavart sajnos csak a film legvégén kaptuk meg, akkor jött a hideg zuhany és ébredtünk rá mindenre, ezzel már nem igazán tudták "megmenteni" a film többi részét.

Filmnézés ideje: 2015. december 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése