2015. november 15., vasárnap

Rekviem egy macskáért (2014)

★★★★☆☆☆☆☆☆

A történet nem igazán egy nagy durranás, de egynek elmegy, a színészi játékkal nincs gond, de az sem egy nagy eresztés, összességében egyszer nézhető, de ne várjunk tőle túl sokat.

Ahogy Clinton nyomoz a cicája gyilkosa után, az becsülendő, kellőképpen kitartó és elszánt, ami azonban a rendőrségről nem mondható el. Rendben, a rendőröknek kisebb gondjuk is nagyobb annál, mintsem egy cica megölésével foglalkozzanak, de még akkor sem csinált a kedves rendőrbácsi semmit, amikor már nemcsak a macsekról volt szó, hanem egy sokkal komolyabb ügyről. Ez mostanában a második olyan filmem, amiben a zsaruk nem csinálnak semmit, hanem a civileknek kell a kezükbe venni a dolgokat. Valóban ilyen lenne az amerikai rendőrség?

Hogy egy olyan csinos és belevaló nő, mint Greta mi a szöszt lát a kissé gyengeelméjű Clintonban, az számomra rejtély. Oké, miután megfodrászolta, utána tényleg elég tűrhetően nézett ki, de pont olyan gyagyás maradt, mint előtte. Azt értem, hogy a nőnek társ kell, és a legtöbb férfi egy vadbarom, de Clinton viszont jócskán a másik oldal, szóval ő se sokkal jobb.

A nyomozósdival egyébként nem volt semmi gondom, elnézegettem Clinton próbálkozásait, továbbá bírtam, ahogy Clinton folyton keresztbe tesz az anyjának, illetve a Greta-val való egymásba gabalyodás is rendben volt (ha túllépek a fent leírtakon).
Természetesen minden jó, ha a vége jó, ezért örültem neki, hogy a kis vöröskét magukkal vitték.

Filmnézés ideje: 2015. november 15.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése