2016. április 8., péntek

Csábítunk és Védünk (2015)

★★★★★★★★☆☆

Épp a minap néztem meg egy filmet, melyben Reese Witherspoon volt az egyik főszereplő és meglepő módon elég vacakul teljesített (Rettegés, 1996). Éppen ezért örültem, hogy ebben a filmben egész normális alakítást nyújtott, bár meg kell hagyni, jó pár év eltelt a két film között.
Mellesleg egy szintén nemrég látott rajzfilm, a Zootropolis miatt sikerült azonnal párhuzamot vonnom Reese (Cooper) és Judy Hopps között. Judy Hopps ugyanis egy aprócska rendőr nyuszi, aki a termete ellenére nagyon elszánt, minden lében két kanál és olyan, mintha folyton fel lenne húzva. Nagyjából hasonlóképpen tudom jellemezni a Reese által megformált Cooper rendőrt is. És mivel ez az egyezés elég sokszor szembetűnő volt, jókat mosolyogtam rajta (főleg mikor elkezdett ugrándozni...).

A "nyusziságon" túlmenően azonban Cooper stílusa önmagában valószínűleg nem lett volna túl szimpatikus (főleg, mert olykor túlzottan merev), mint ahogy a védence, Daniella karaktere is önállóan leginkább csak irritáló volna (hiszen egy öntelt nőcskéről van szó), azonban csapatban nagyon jól "összeillenek", egymás helyre rakásából, piszkálásából jópofa helyzetkomikumok adódtak és a poénok is rendre a helyükön voltak, melyeken jókat lehetett vidulni, ilyennek kell lennie egy jó vígjátéknak.

Mellesleg Daniella-nak jól állt a fura akcentus és a mély, rekedtes szinkronhang.

Habár voltak "üldözők", nem mondanám, hogy túl sok vizet zavartak volna, mivel az események túlnyomó része a csajok körül bonyolódott. De ezzel nem volt különösebb gondom, nem hiányoztak túlzottan a "rossz fiúk", legtöbbször még csak eszembe se jutottak, mert olyan jól szórakoztam a csajok műsorozásán. 

(Spoiler: A vicces események között Volt egy-két marandóbb is, például a "42 kg sütőpor", vagy a susnyásban "ugató" szarvas, illetve a film végi "Te most szívatsz engem?" jelenet.)

Filmnézés ideje: 2016. április 5-6.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése