2016. január 24., vasárnap

Rec 2 (2009)

★★☆☆☆☆☆☆☆☆

Megnéztem, hogy az első részre hány pontot adtam, és azt kell hogy mondjam, nagyon-nagyon túlértékeltem az 5 csillaggal, de mindegy. A folytatásra - amit nem önszántamból néztem meg - a legjobb jóindulattal sem tudok 2 csillagnál többet adni, mert ez egy nagy rakás... Legyen elég annyi, hogy már nemcsak alaphangon pocsék volt, de idegesített is, ráadásul valamennyi szereplőt utáltam!

Ha a következetlen, átgondolatlan és béna történetvezetés nem lenne elég, akkor kaptunk egy rakás lihegő, rinyáló, szerencsétlenkedő és idegbeteg főszereplőt, akik kapkodtak és rohangásztak összevissza hangosan sipákolva, és persze ne felejtsük el az ide-oda kapkodott kamerákat és villódzó lámpákat se, amitől megint csak a hajamat téptem. Ezektől csak rendkívül idegesítő lesz egy film. Nem, nem horrorisztikus, hanem agyzsibbasztó!

Innentől spoiler-es:

Kezdjük ott, hogy ez a rész megpróbálta megmagyarázni, hogy pontosan mik is ezek az izék. Az első rész igen elnagyolt volt, elhitették velünk, hogy csak "sima" zombikról van szó és nem is foglalkoztak tovább a kérdéssel, viszont a folytatás készítői úgy gondolták, hogy belemagyarázzák az egészbe a "démonokat", tehát új alapokra helyezünk mindent. Már ez a fordulat se tetszett igazán, de oké legyen, akkor űzzünk démonokat, lássuk, mit tudnak kihozni belőle.

Legújabb csapatunk ezúttal négy kommandósból és egy "doktorból" áll, akiknek összesen nincs annyi eszük, mint egy marék lepkének. Miután behatoltak a házba, rögtön elindulnak a legfelső emeletre, mert persze az úgy logikus. Véletlenül se szintről szintre, helyiségről helyiségre kell átnézni az épületet, hiszen akkor nem tudnák őket hátba támadni. Igazán "profi" akció...

Persze az áramot még véletlenül se kapcsolnák vissza az épületben, hogy lássanak is valamit, inkább hagyják, hagy hadonásszanak a zseblámpával, mert az olyan ijesztővé és sejtelmessé teszi az egészet. Az ilyen húzásoktól visítani tudnék, annyira szánalmas!

Mikor a "doki" belevágta a kését az ajtóba és ráakasztotta a rózsafüzért, amitől a démonkánk lenyugodott, akaratlanul is kicsúszott a számon, hogy "Ne már b+, ezt nem mondjátok komolyan!". Majd jöttek a vallásos ördögűzős dumával, na, ott már fizikai fájdalmat éreztem.

Mellesleg tele volt a film értelmetlenségekkel:

A legfontosabb feladat az volt, hogy vérmintát szerezzenek az eredeti megszállott lánytól, mert ez az egyetlen esély. Az viszont, hogy mire kellett a vér, rejtély maradt, mint ahogy az is, hogy hogyan lehetett a plafon feletti titkos járatban egy működő hűtőszekrény... Miután megtalálták a vért, de összetörték a kémcsövet, akkor a pap közli, hogy az volt az egyetlen példány, de tovább kell kutatniuk. Logikus, ugye? Szerintem nem!
Majd találnak egy kislányt, akiben benne van a démon, de azt is sikerül kinyírniuk, mire közli a pap, hogy az volt az utolsó esélyük. Ezután az idióta kölykök kiengedik az egyik kommandós démonkát, erre megint közli a pap, hogy az volt az utolsó esélyük. Komolyan mondom, ennyi utolsó eséllyel már rég találkoztam...

Amikor az egyik kiskölyök átváltozott, akkor úgy kötözték oda a székhez, hogy az alkarja teljesen szabadon volt, úgy hadonászhatott volna, hogy simán kiverhette volna a pap kezéből a keresztet, de persze ezt nem tette.
Részletkérdés, hogy a másik két kiskölyköt bezárták egy szobába, majd a nagy zűrzavar közepette elfelejtették őket, ez a szál elvarratlan maradt... Ez is csak azt bizonyítja, hogy mennyire következetlenül van felépítve a történetvezetés.

Merőben érdekes elgondolás volt, hogy a helyszín és az egész környezet megváltozik attól, hogy éjjellátó kamerán keresztül nézik a szobát, de engem nem győzött meg ez a kivitelezés. Mégis hogyan kerülne oda egy kád, aminek egyébként normális "fényviszonyoknál" nem mennek neki, de miután beleesett a kommandós, felszívódik az egész a pasival együtt. Ugyan, hagyjuk már ezt a baromságot.

Kár volt erre költeniük a pénzt, nekem meg kár volt erre pazarolnom az időmet.

Filmnézés ideje: 2016. január 23.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése