2021. október 24., vasárnap

Freaky (2020)

★★★★☆☆☆☆☆☆

Spoileres értékelés

Már majdnem megadtam rá az 5 csillagot, de az utolsó jelenet miatt még egyet le kellett húznom.

Konkrétan lelőtték a pasit, aki egész film alatt semmilyen szuper képességgel nem rendelkezett, így a sebesülésébe tényleg meg kellett volna halnia, vagy alsó hangon is a mellkasán keresztül lélegeznie... Erre visszajön megölni a csajt úgy, hogy egy vérfolt, vagy lyuk nincs a pólóján! 

(Megjegyzem, hogy mikor a gyilkos bejött a házba és nyitva maradt utána az ajtó, akkor annyira szőke a lány, hogy kint néz körbe. Mert ha kintről bejön valaki, akkor logikus kint keresni... Nem, így senki nem hagyja nyitva "véletlenül" az ajtót.)

Még egyszer át kellett volna olvasniuk a forgatókönyvet, mielőtt leforgatják a filmet, mert például olyan hülyeségek maradtak benne, hogy a pasitestben rekedt csaj letusol, majd mikor kijön a zuhany alól és tökön rúgja a barátnője, akkor tűnik csak fel neki, hogy farka van. Azt hiszem a tusolási rutinjával akad némi gond... Egy "a francba ez tényleg kurvára fáj" benyögés kellett volna ide inkább.

Aztán meg a barátainak és a szerelmének sikerül kisebb nehézségek árán elmondania, hogy testet cseréltek a gyilkossal, akkor ugyanezt nem lehetett volna elmondani a testvérének is, aki zsaru, és simán hozzáfér a bűnjelekhez?

Meg ez a maszk a fejére... Nem tudom melyik jobb, ha esetleg felismernek, hogy te vagy a gyilkos, vagy ha azt hiszik, hogy épp most készülsz kirabolni egy bankot?

Az anyuka igazi "mintaanya", mindig az események legvégére sikerül odaérnie a lányához, hol a rendőrörsre, hol a mentőautóhoz...

A mirelit csajszis jelenet eléggé fals volt, nem csak hogy nem tudna így megfagyni ilyen rövid idő alatt, de szét se tudna törni. Egyébként miért is van "fagyasztókamra" egy iskolában?

No meg az a "csókjelenet" a kocsiban. Atyaúristen! Oké, azt hiszem van egy kis probléma a sráccal, ha megcsókol egy pasit. Rendben, ténylegesen a csajszi az, de akkor is. Egyszerűen nem lehet ennyire elvonatkoztatni attól, hogy akivel beszélsz az kinézetre egy benga nagy pasi. Nem tudott volna várni pár órát az első csókkal? Bár be kell vallanom, mikor majd az unokáiknak fogják elmesélni az első csókjuk történetét, az igen ütős sztori lesz. XD

De azért akadt némi jó is a filmben, például a színészi játékkal nem volt gond, szerintem mindketten jól hozták a másik testében ragadt karaktert, sőt, talán jobban is, mint a sajátjukat. XD

Oh és még valami: a technika tanár baszogatja szegény kiscsajt, hogy nincs kész a kutyaháza, mikor egyrészt még nem is telt le a beadási határidő, másrészt a háttérben is csak egy vázszerkezet van kész egy másik tanulónál, egyedül a kis stréber végzett a kutyaól elkészítésével. Igazi baromarc a tanár, de tényleg. Cseszegesse ezért, mert nem sikerül időben beérnie az órákra, az jogos, de ez nagyon nem volt az.

Filmnézés ideje: 2021. szeptember 17.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése