2015. október 11., vasárnap

Hotel Transylvania 2 - Ahol még mindig szörnyen jó (2015)

★★★★★★★★★★

Amint megláttam egy rövid kis részt a filmből (az altatódalt), előtört gyermeki énem és ujjongani kezdett, hogy neki ezt látni kell, annak ellenére, hogy az első részről még csak nem is hallottam idáig. A videót természetesen Ricsinek is megmutattam, és mivel nála is rögtön megragadt, ezért ma meg is néztük a moziban, ezzel is rontva az átlagéletkort a teremben.

Komolyan mondom, ilyenkor örülök neki, hogy még mindig nem tudtam felnőni teljesen, az ilyen rajzfilmeket egyszerűn kár lenne kihagynom, csak azért, mert esetleg akadnak olyanok, akik szerint ez már "ciki" ennyi idős korban. Ezek az emberek ugyanis nem tudják, hogy milyen jókat lehet vidulni egy cuki rajzfilm poénjain is.

Ugyanis az egész film tele volt vicces jelenetekkel, vagy muris beszólásokkal, és szerencsére egyáltalán nem a fárasztó, vagy nagyon klisés verzióból, hanem azokkal, amin szívből lehet nevetni, mert aranyosak és találóak is.

Annak ellenére, hogy a főszereplők a tipikus személyiségjegyekkel voltak felruházva, számomra mégsem hatottak annyira sablonosnak, nem lett kevésbé szerethető egyikük se, mert remekül volt az egész világ felépítve, amibe ráadásul tökéletesen illettek a mellékszereplők is, akik szintén sokat adtak a történethez, ami igazán egyedi és ötletes.
És még a végkifejletet se tudtam előre borítékolni, mert az utolsó pillanatig megvolt mindkét lehetőségnek az esélye.

Sorolhatnám a kedvenc jeleneteimet, de azzal szinte az egész filmet kilistáznám, így inkább csak annyit mondok, hogy akiben lakik még egy csöpp kis rakoncátlan gyerkőc, az mindenképpen nézze meg a filmet, mert megéri, remek kikapcsolódás. Azt viszont már nem állítom ennyire határozottan, hogy a legkisebbek nem rémültek meg egy pár jelenettől/karaktertől, bár a mai gyerkőcök már elég edzettek...

Ezek után nagyon kíváncsi vagyok az első részre, remélem az is hasonlóképpen elnyeri majd a tetszésemet.

Filmnézés ideje: 2015. október 11.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése